30 GODINA VAŠEG POVERENJA

PRAG 2024. 

6 dana autobusom

Prag, zvanično Glavni grad Prag, je najveći je grad Češke republike i jedan je od najočuvanijih gradova Evrope. Danas nosi epitete „Zlatni Prag“, grad stotine tornjeva, i „Majka svih gradova“. Zanimljivo je da se Prag nalazi „u samom srcu“ Evrope, da je jednako udaljen od njenih granica, u središtu puta između Beča i Berlina; kao i to da je prostrano istorijsko središte grada, poznato po srednjovekovnoj arhitekturi i savršenom skladu gotike, renesansem baroka i art nouveau-a, ostalo netaknuto i da je danas pod zaštitom UNESKO-a.

Pogled na panoramu slovenskog grada na Vltavi ostaviće vas bez daha (jer ovo je zaista grad iz bajke, sa starim mostovima, zamcima i spomenicima…), a uz to ovo je grad i dobre zabave, veselog duga i čuvenog češkog piva. Mnogi tvrde da je Prag najromantičniji i najlepši grad Evrope, a na vama je da ga otkrijete.

Prague slike
Prague slike1
Prague slike2
Prague slike3
Prague slike4
Prague slike5
previous arrow
next arrow
Prague slike
Prague slike1
Prague slike2
Prague slike3
Prague slike4
Prague slike5
previous arrow
next arrow

PROGRAM PUTOVANJA: 

1.DAN putovanja BEOGRAD – PRAG
Sastanak grupe u 17.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , koja se nalazi u Bloku 42, na Novom Beogradu, ulica Antifašističke borbe br. 46-48, sa predviđenih perona od 57 do 63 (ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Predviđeno vreme polaska u 18.00 h. Vožnja preko Novog Sada, Subotice, Mađarske, Slovačke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.DAN PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Po dolasku informativno pešačko razgledanje grada: Čehov most , Pariska ulica, Staromesne namesti, Vaclavske namesti. Slobodno vreme. Smeštaja u hotel po hotelskim pravilima (posle 15.00 h). Mogućnost fakultativnog organizovanja izleta Čari Praga noću -šetnja Vaclavskim namestima, ulica Na prikope, Trgom republike, ulica Celetna, Staromesnim namestima, šetnju završavamo u Jevrejskoj četvrti. Dolazak do centra gde počinje izlet kao i povratak u hotel je u sopstvenoj organizaciji. NOĆENJE

3.DAN PRAG / Fakultativno DREZDEN / PRAG
DORUČAK. Slobodan dan u Pragu ili fakultativni, celodnevni izlet u Drezden, jedan od najlepših nemačkih gradova koji s ponosom nosi epitet »Firenca na Elbi«: Katedrala, Opera, Cvinger, Brul terasa i prijatna šetnja pored reke Elbe. Drezden takođe preporučujemo i ljubiteljima šopinga koji je u ovom gradu pravo zadovoljstvo. NOĆENJE.

4.DAN PRAG / Fakultativno – KARLOVE VARI / PRAG
DORUČAK. Sobodan dan u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet fakultativni izlet Karlove Vari – najpoznatiju banju Evrope gde su boravili mnogi evropski vladari, vrhunski slikari, pesnici… Povratak u Prag u popodnevnim satima. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti, a mi Vam preporučujemo fakultativno vožnju brodom po Vltavi gde ćete uživati u romantičnom pogledu na znamenite lokalitete uz zvuke čuvenog Bedžiha Smetane. NOĆENJE

5.DAN PRAG / NOVI SAD / BEOGRAD
DORUČAK. Napuštanje hotela posle doručka i odlaska na pešačko razledanje u pratnji lokalnog vodiča (Hradčani, Kraljevski dvorac, katedrala Sv.Vita, Karlov most, Jevrejska četvrt,…). Oko 17.00 h predviđen je polazak grupe sa dogovorenog mesta ka Srbiji. Noćna vožnja preko Subotice i Novog Sada uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti….

6.DAN BEOGRAD
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska je u jutarnjim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa.

 

CENA ARANŽMANA:

PROMO: 149 EUR

REDOVNA CENA: 169 EUR

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi tri noćenja sa doručkom u hotelu u Pragu, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča- pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, obaveznu boravišnu taksu koja iznosi 2 € dnevno po osobi, plaća se na recepcijihotela, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera ) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove i ostale nepomenute troškove.

VAŽNO: Evropska Unija najavljuje aktiviranje sistema ulaska i izlaska u zemlje članice (EES). Sistem elektronske registracije za putovanje u Šengen zonu koji će najverovatnije početi da se primenjuje od 10.11.2024. godine. Sistem je namenjen svima koji nisu iz EU. Po trenutnim najavma za putovanje u EU ili Šengen zonu, putnici će morati prehodno (pre puta) individualno da se registruju onlajn potpuno besplatno (Biće potrebni osnovni i biometrijski podaci: putni dokument (ime, prezime, datum rođenja itd), biometrijski podaci (otisci prsta, prepoznavanje lica), vreme ulaska i izlaska iz EU i eventualno – podaci o zabrani putovanja – prema trenutnim informacijama), dok datum za ETIAS jos nije preciziran, ali se očekuje da će stupiti na snagu šest meseci kasnije.

NAČIN PLAĆANJA: Celokupan iznos aranžmana u 6 mesečnih rata za korisnike VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS kreditnih kartica INTESA BANKE ili VISA, MASTER I DINA kreditnih kartica Komercijalne banke – isključivo u agenciji Argus Tours, ili 40% po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 3 jednake mesečne rate bez kamate – čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije, ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aranžmana podleže promeni.

OPIS HOTELA:
Aparthotel EDEN 3* / ex Kovis/ je renoviran hotel apartmanskog tipa koje se nalazi u mirnom delu grada – Pragu 10 u blizini trgovačkog centraEden. Do grada se stiže autobusom (bus stanica na oko 400 m udaljenosti) ili tramvajem broj 22 koji vozi direktno do srca grada (do stanice se stiže za oko osam minuta pešice). Smeštaj je u apartmanima koji se sastoje od spavaće soba, dnevnog boravka, TWC -om (napomena: zamena peškira se naplaćuje se dnevno po osobi na recepciji 50 CZK po komadu, na recepciji hotela), balkon, TV. Doručak se služi od 07:30 – 9:00 h. Prilikom prijave u hotel pasoši se predaju na recepciji. http://www.apartmanyeden.cz/en/apartments-eden/